Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 05.12.2019 21:26:54
 
Fonduri de Investitii    
Managementul riscului / Produse de investitii    
Investitii in AUR    
FB - eTrading    
Cercetare    
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 05.12.2019

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7290 RON 4,8190 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2570 RON 4,3470 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,2930 RON 4,4000 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5890 RON 5,7210 RON  
  Forint HUF100 1,3990 RON 1,4880 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0970 RON 1,1360 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Produsele pentru managementul riscului

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta atat investitorii, dar mai ales clientii care se finanteaza prin credite  este expunerea la fluctuatiile aparute pe rata dobanzii.
 


Prezentare

Debitorii urmaresc mai multi factori cheie in momentul stabilirii portofoliului de finantare optim. In perioadele in care ratele dobanzilor ating niveluri minime istorice si curba randamentelor este relativ plata, debitorii trebuie sa tinteasca marirea procentului de indatorare in dobanda fixa si sa extinda termenul imprumutului. Viceversa, cand ratele dobanzilor inregistreaza maxime istorice si curba randamentelor este abrupta, debitorii trebuie sa urmareasca cresterea procentului de indatorare in dobanda variabila si sa reduca termenul imprumutului.

Echipa noastra va ajuta clientii sa ajunga la un profil de risc potrivit si la un raport cheltuieli/venituri din dobanzi eficient.

Solutiile utilizate pentru a gestiona riscul de dobanda variaza de la imprumuturi cu dobanda fixa si swap pe rata de dobanda (IRS) la structuri monetare derivate, permitandu-va sa beneficiati de strategii de acoperire adaptate scopurilor dumneavoastra.

Va putem oferi  o gama larga de solutii, si anume:

Swap pe Rata Dobanzii
Un SWAP pe rata dobanzii (IRS) reprezinta o tranzactie in care doua contrapartide realizeaza un schimb reciproc de plati de dobanzi, bazat pe acelasi principal, la date fixe, pe intreaga durata de valabilitate a contractului – una dintre contrapartide plateste o rata fixa, iar cealalta o rata variabila (in raport cu o rata a dobanzii de referinta). Contractele IRS pot fi utilizate pentru a transforma tipul de rata a dobanzii (din fixa in variabila si invers) pentru anumite creante si obligatii, obtinandu-se un management mai bun al nevoilor de rata de dobanda, in functie de nivelul acestora la momentul respectiv.


Cross Currency IRS

La fel ca si un IRS, un swap valutar este o intelegere intre doua parti de a face un schimb reciproc de dobanzi, dar in doua valute diferite. Prima plata facuta de una dintre contrapartide reprezinta suma provenita din aplicarea ratei dobanzii uneia dintre valute la suma in acea valuta, in timp ce plata celei de-a doua contrapartide consta in suma provenita din aplicarea ratei de dobanda a celeilalte valute la o suma in valuta respectiva. Paritatea celor doua valute implicate este convenita la inceputul tranzactiei si  pe baza acesteia se stabilesc sumele nominale in cele doua valute. Ratele  de dobanda pot fi amandoua variabile, amandoua fixe, una fixa si una variabila. Schimbul sumelor se poate face fie la inceputul sau sfarsitul tranzactiei, sau doar la final. In anumite cazuri graficul de amortizare este stabilit la inceputul contactului, ceea ce implica un swap intermediar a sumelor  amortizate la o rata prestabilita.


„Cap” pe rata dobanzii

Optiunea Cap pe rata dobanzii este un aranjament intre doua contrapartide, care da posibilitatea cumparatorului optiunii sa se protejeze fata de o crestere a ratei dobanzii. Cumparatorul unei optiuni Cap poate fixa un nivel maxim al ratei dobanzii. In cazul in care rata dobanzii pe piata creste peste nivelul ratei de exercitare a optiunii, cumparatorul va exercita optiunea primind diferenta de dobanda calculate la notional. Pe de alta parte, vanzatorul unei optiuni Cap va plati cumparatorului diferentialul de dobanda in conditiile in care la momentul decontarii rata dobanzii pe piata va fi mai mare decat cea fixata(de exercitare).

„Floor” pe rata dobanzii
Spre deosebire de Optiunea Cap, Optiunea Floor pe rata dobanzii este un aranjament intre doua contrapartide care da posibilitatea cumparatorului  sa se protejeze fata de o scadere a ratei dobanzii. Cumparatorul unei optiuni Flooor poate fixa un nivel minim al ratei dobanzii (rata de exercitare). In cazul in care rata dobanzii pe piata valutara scade sub nivelul ratei de exercitare a optiunii, cumparatorul isi va exercita optiunea. Pe de alta parte, vanzatorul unei optiunui Floor va plati cumparatorului diferenta de dobanda in conditiile in care la momentul decontarii optiunii rata dobanzii pe piata este sub nivelul ratei de dobanda stabilite.


Echipa noastra poate sa va ofere la cererea dumneavostra si alte solutii personalizate in vederea acoperirii fluctuatiilor dobanzilor.

Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe informatii legate de produsele monetare.


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord