Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 20.04.2018 04:12:24
 
Fonduri de Investitii    
Managementul riscului / Produse de investitii    
Investitii in AUR    
PETS    
Cercetare    
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Vânzari bunuri si licitatii
Piete de capital
Piete de Capital
Platforma online
Noutati
14.04.2018 - Piraeus Bank intrerupe temporar sistemul de carduri, ATM-uri si POS-uri sambata dimineata!

09.02.2018 - Incepand cu 05.02.2018, Piraeus Bank va ofera un nou serviciu, depunerea de numerar la bancomatele multifuncționale.

17 ianuarie 2018 - Nu fi un caraus de bani.
Curs valutar *
Piraeus Bank 19.04.2018

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,6040 RON 4,6940 RON  
  Dolarul SUA USD 3,7110 RON 3,8020 RON  
  Franc Elvetian CHF 3,8250 RON 3,9220 RON  
  Lira sterlina GBP 5,2730 RON 5,3980 RON  
  Forint HUF100 1,4540 RON 1,5440 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0980 RON 1,1370 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Produse pentru managementul riscului

Riscul valutar – generat fie de activitati comerciale, investitii externe, evaluari contabile sau alte tipuri de expuneri valutare - necesita o monitorizare cat mai atenta si un management activ.


Prezentare

Echipa noastra de specialisti va lucra impreuna cu dumneavoastra la crearea unei strategii de gestionare a riscurilor valutare corespunzatoare cerintelor si necesitatilor in ceea ce priveste stabilirea valutelor, caracteristicile si momentul tranzactionarii.

Va putem oferi  o gama larga de solutii, si anume:

Tranzactii Spot
O tranzactie valutara spot este o operatiune ce consta in vanzarea sau cumpararea unei valute si cumpararea/vanzarea altei valute in suma echivalenta la cursul SPOT. Tranzactia spot reprezinta o operatiune de schimb efectuata astazi cu data de decontarea peste 2 zile lucratoare. 
 
Tranzactii Forward
Contractul forward este un acord intre doua parti (Banca si Client) prin care o valuta este cumparata/vanduta in schimbul altei valute, la un curs stabilit in ziua tranzactiei, pentru livrare la o data ulterioare datei SPOT, specificata in contract. Rata la care se efectueza tranzactia este cursul forward si se stabileste pe baza cursului spot si a diferentialului de dobanda dintre cele doua valute.
Intrand intr-un contract forward, un client isi poate ‘fixa’ un anume curs de schimb, isi poate calcula fluxurile viitoare pe baza lui pentru a se protejeaza fata de volatilitatea pietei valutare.

Tranzactii in Marja    
O tranzactie in marja este o operatiune ce cuprinde doua schimburi valutare de sensuri opuse, pe baza unui colateral. Tranzactia initiala este inchisa pana la data scadentei, inclusiv, printr-o operatiune de sens contrar pentru aceeasi suma si maturitate (vânzare în cazul în care s-a început cu o cumpărare şi viceversa). Spre deosebire de tranzactiile FORWARD care sunt folosite pentru acoperire de riscuri, tranzactiile speculative nu necesita existenta la scadenta, in contul clientului, a sumei integrale pentru decontare. Se va debita/credita contul clientului doar cu diferentele negative/pozitive dintre cele doua tranzactii (deschidere si inchidere).


Tranzactii FX Swap
Contractul swap este un acord intre doua parti (Banca si Client) prin care o valuta este cumparata/vanduta in schimbul altei valute la un curs spot prestabilit, insotit  simultan de o tranzactie valutara de sens opus pe aceeasi suma la o data ulterioara datei spot (cursul forward). Cursul forward se stabileste in functie de cursul spot ajustat cu diferentialul ratelor de dobanda aferente celor doua valute pentru perioada dintre data cursului spot si cea a cursului forward. Un client poate converti suma de bani dintr-o valuta intr-o alta valuta pentru o anumita perioada de timp fara a-si asuma nici un risc valutar.

Optiuni Call
O optiune pe schimburi valutare este un contract care da dreptul  - dar nu si obligatia – cumparatorului optiunii de a cumpara/vinde o anumita valuta la un curs prestabilit (curs strike) la expirarea contractului. O optiune Call da dreptul cumparatorului de a cumpara o anumita suma dint-o valuta la un un curs prestabilit (cumparare Call).  In acelasi timp vanzatorul unei optiuni Call are obligatia de a vinde valuta respectiva la cursul stabilit in cazul in care cumparatorul se decide sa-si exercite optiunea (vanzare call). 

Optiuni Put
O optiune Put da dreptul cumparatorului de a vinde a anumita suma dintr-o valuta la un curs convenit (cumparare Put). Vanzatorul unei optiuni Put are obligatia de a cumpara valuta respectiva in cazul in care cumparatorul optiunii se decide sa-si exercite optiunea (vanzare put).


Nu ezitati sa ne contactati  pentru mai multe informatii legate de produsele valutare.
 

 


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.