Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 24.07.2019 00:16:22
 
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 23.07.2019

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,6720 RON 4,7620 RON  
  Dolarul SUA USD 4,1810 RON 4,2720 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,2370 RON 4,3430 RON  
  Lira sterlina GBP 5,1940 RON 5,3170 RON  
  Forint HUF100 1,4040 RON 1,4920 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0910 RON 1,1280 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Comunicat – incident de securitate vizand prelucrarea datelor cu caracter personal

08.02.2019 - La sfarsitul lunii ianuarie 2019, o persoana necunoscuta a accesat un credit de nevoi personale si a incheiat un contract de card de credit de la First Bank S.A. ("Banca"), folosind o carte de identitate contrafacuta. 

Cartea de identitate includea fotografia solicitantului, insa datele de identificare apartineau unei alte persoane. Prin insusirea datelor de identificare ale unei persoane reale ("Persoana vizata"), solicitantul imprumutului a determinat Banca sa ia in considerare la acordarea creditului informatiile disponibile la ANAF cu privire la veniturile Persoanei vizate. Totodata, potrivit dispozitiilor legale in vigoare pentru aplicarea normelor prudentiale in sectorul financiar-bancar, datele cu caracter personal ale Persoanei vizate au fost comunicate de Banca Biroului de Credit si Centralei Riscului de Credit. 

Ulterior, in urma sesizarii Persoanei vizate si a  unei analize amanuntite desfasurata de catre Departamentul de Prevenire a Fraudelor din cadrul Bancii, falsul a fost descoperit. Totodata, impreuna cu Politia, reprezentantii Bancii au organizat o actiune in decursul careia persoana care a luat creditul a fost prinsa.

Banca a informat atat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucarii Datelor cu Caracter  Personal ("ANSPDCP"), cat si Persoana vizata cu privire la incident. In acelasi timp, Banca a luat masurile necesare stergerii datelor cu caracter personal ale Persoanei vizate din bazele de date ale Biroului de Credit si Centralei Riscului de Credit si a depus plângere penala in rem pentru cercetarea acestui caz de către autoritățile penale competente.

First Bank isi imbunatateste permanent sistemele de prevenire a fraudelor si datorita masurilor implementate a reusit eliminarea prompta a oricaror potentiale efecte asupra persoanei vizate.

 

* Informarea a fost realizata la solicitarea Autoritatii Nationala de Supraveghere a Prelucarii Datelor cu Caracter  Personal"

 


Vezi toate anunțurile
© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord