Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 22.01.2020 13:19:40
 
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 22.01.2020

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7290 RON 4,8190 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2650 RON 4,3560 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,3830 RON 4,4930 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5610 RON 5,6930 RON  
  Forint HUF100 1,3850 RON 1,4730 RON  
  Zlot polonez PLN 1,1100 RON 1,1490 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Piraeus Bank Romania: rezultate pozitive in prima jumatate a anului

 
  • Piraeus Bank România a înregistrat rezultate financiare pozitive în primele șase luni ale acestui an. Profitul băncii, volumul creditelor acordate și al depozitelor atrase au crescut. Nivelul împrumuturilor neperformante se menține la un nivel scăzut.

 

Profitul înainte de impozitare realizat de Piraeus Bank România în prima jumătate a anului 2018 a avansat la 25,1 milioane lei, în creștere semnificativă față de nivelul de 3,8 milioane lei înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. 

Valoarea totală a creditelor acordate a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,564 miliarde lei. Creșterea a fost impulsionată de avansul cu 18% al împrumuturilor corporate și de saltul cu 21% realizat de creditele acordate segmentului IMM. Împrumuturile corporate au atins 1,307 miliarde lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au situat la 706 milioane lei. 

Depozitele atrase de bancă au atins 4,436 miliarde lei, înregistrând o creștere de 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Creditele neperformante cu peste 90 de zile întârziere la plată reprezintă mai puțin de 2,5% din totalul creditelor aflate în sold la 30 iunie 2018. Nivelul creditelor neperformante (metodologie EBA) se situează la mai puțin de 6% din totalul portofoliului. 

La 30 iunie 2018, indicele de lichiditate precum și rata totală de capital înregistrau valori confortabile de 164%, respectiv 21,4%, semnificativ peste cerințele reglementate. 

Dominic Bruynseels, Președinte Executiv Piraeus Bank România declară: 

“Rezultatele financiare obținute în prima jumătate a anului confirmă faptul că Piraeus Bank România pornește de la o bază solidă. Banca trece printr-o serie de transformări benefice, care produc deja rezultate. Investitorii noștri contribuie la consolidarea băncii. Pe termen scurt, ne vom concentra pe acele zone din oferta noastră care ne asigură un avantaj competitiv, ne ajută să extindem în mod selectiv cota de piață a băncii și să creștem agilitatea organizației. Acum avem toate resursele necesare pentru a ne servi mai bine clienții și a ne dezvolta într-o manieră sustenabilă.” 

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și din Europa Centrală și de Est.

 

Despre Piraeus Bank România

Cu sediul în București, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse și servicii adresate atât clienților locali cât și celor internaționali, incluzând activități de retail, IMM și corporate banking.

PBR operează prin 100 de unități bancare, angajează 1.200 de specialiști și are aproximativ 130.000 de clienți activi. Pentru mai multe informații, vă invităm pe www.piraeusbank.ro.

 

Despre J.C. Flowers & Co.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de USD în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de sub-sectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de USD și are birouri în New York și Londra. 

Pentru mai multe informații, vă invităm pe www.jcfco.com

 

București, 02.08.2018

 


Vezi toate anunțurile
© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord