Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 22.10.2018 16:15:18
 
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

Ramai alaturi de noi pentru a fi la curent cu ultimile noutati

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 22.10.2018

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,6200 RON 4,7100 RON  
  Dolarul SUA USD 4,0050 RON 4,0950 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,0100 RON 4,1100 RON  
  Lira sterlina GBP 5,2260 RON 5,3490 RON  
  Forint HUF100 1,3990 RON 1,4890 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0670 RON 1,1040 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Piraeus Bank Romania isi consolideaza rezultatele la 9 luni

Piraeus Bank Romania isi consolideaza rezultatele la 9 luni, sprijinita de cresterea depozitelor, creditarea corporate si managementul activ al portofoliului

Bucuresti, 23 noiembrie 2016 - Piraeus Bank Romania continua procesul de consolidare a rezultatelor financiare inregistrand la 9 luni un profit brut de 3,8 milioane Euro, fata de perioada similara a anului trecut cand a inregistrat pierderi. Activele totale ale bancii au crescut fata de inceputul anului cu 6%, ajungand la 1.678 milioane de euro.

“Primele 9 luni confirma validitatea strategiei de orientare catre cresterea veniturilor si integrarea unor noi modele de business, pastrandu-ne concentrarea pe zonele active, eficientizarea retelei si controlul riguros al costurilor. Am redus numarul de sucursale, dar am crescut eficienta si am obtinut rezultate mai bune. In acelasi timp, managementul activ al portofoliului de credite neperformante a consolidat parametrii de stabilitate si solvabilitate. Ne pastram in continuare directia de crestere a veniturilor si orientarea catre eficienta si flexibilitate, in acord cu necesitatile clientilor nostri”, a declarat Catalin Parvu, CEO al Piraeus Bank Romania.

Banca a inregistrat in noua luni ale anului o  crestere cu 8% a depozitelor clientilor, fata de finele anului trecut, pana la 928 milioane de Euro si o crestere similara de 8% la creditele corporate. Creditele pentru IMM-uri, in crestere usoara cu 1% fata de finalul anului 2015 si managementul activ al creditelor neperformante au contribuit de asemenea la imbunatatirea profitabilitatii.
 
Solvabilitatea la 9 luni este de 17,4% iar rata fondurilor proprii de 14,8%. Raportul credite brute/depozite a fost de 0.85 la 30 septembrie 2016, fata de 0,95 la finele anului 2015.
Rata creditelor neperformante (90+) a scazut sub 4% in timp ce rata expunerilor neperformante a scazut la 8,5%, situandu-se sub media pietei.
 
Numarul de carduri emise a crescut cu 6% fata de inceputul anului.
 
Despre Piraeus Bank
 
Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. In cei 15 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank si-a construit o retea vasta de unitati si deserveste peste 300.000 de clienti.
Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, a investitiilor bancare si leasing–ului.
Piraeus Bank Group ocupa locul 1 in topul celor mai mari banci din Grecia, este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de S-E, prezent in 10 tari.

Pentru mai multe informatii, va rugam, sa ne contactati pe adresa: monica.median@dccom.ro


Vezi toate anunțurile
© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord