Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 28.01.2020 00:45:08
 
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

15 martie 2019 – Notificare clienti - Operatiuni Fonduri de Investitie

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 27.01.2020

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,7310 RON 4,8210 RON  
  Dolarul SUA USD 4,2870 RON 4,3770 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,4030 RON 4,5100 RON  
  Lira sterlina GBP 5,5910 RON 5,7210 RON  
  Forint HUF100 1,3760 RON 1,4640 RON  
  Zlot polonez PLN 1,1030 RON 1,1410 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Piraeus Bank Romania lanseaza o platforma de tranzactionare online

 

  • Platforma ofera investitorilor acces la Aurul de Cont, un produs unic pe piata bancara romaneasca

Bucuresti, 23 mai 2011
- Incepand cu acesta saptamana, Piraeus Bank Romania ofera clientilor sai un nou serviciu de trezorerie.
 
Platforma de tranzactionare online (Piraeus Electronic Trading System - PETS) se adreseaza persoanelor fizice si juridice care doresc administrarea si investirea disponibilitatilor banesti cu ajutorul unui instrument de lucru flexibil, rapid si usor de folosit.
Utilizand platforma investitorii pot tranzactiona si urmari evolutiile cotatiilor valutare Spot si Forward, pe cele ale pretului aurului precum si pe cele ale nivelului dobanzilor.
Aceste informatii sunt transmise in timp real si in corelatie directa cu miscarile din piata interbancara.  
Prin intermediul PETS utilizatorii au acces - indiferent de locul unde care s-ar afla - la produse consacrate de trezorerie dar si la alternative de investitie unice pe piata autohtona, precum Aurul de Cont.   
 
“Originalitatea PETS consta si in faptul ca ea ofera optiunea de a investi in Aur de Cont, un produs complementar investitiei in aur fizic, dar care pastreaza aceeasi principala caracteristica: siguranta. Investitia in Aurul de Cont este o modalitate perfecta de diversificare a portofoliului. Spre deosebire de tranzactionarea fizica a aurului, aceasta detine avantajul accesului la o piata lichida, care raspunde rapid la orice informatie cu impact asupra pietelor internationale. Volatilitatea specifica Aurului de Cont asigura clientilor oportunitatea de a deschide pozitii si de a le inchide integral sau partial, fara a fi necesare intervale indelungate de timp pentru marcarea profiturilor. Mai mult, clientii pot solicita oricand livrarea fizica a aurului.” a declarat Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales, Trezorerie Piraeus Bank Romania.
 
PETS este definita de o multitudine de functionalitati care ofera posibilitatea de a:
- tranzactiona Aur de Cont. Investitorii pot alege sa cumpere aur fara a fi necesara livrarea fizica, eliminand astfel mare parte din costurile aferente acestui proces dar avand siguranta ca aurul achizitionat exista in forma fizica in custodia uneia din contrapartidele elvetiene ale Piraeus Bank. Astfel, ei pot profita de modificarile de pret ale aurului pe piata internationala prin cumpararea si vanzarea Aurului de Cont la spread-uri minime. Modalitatea de tranzactionare este similara tranzactiilor de schimb valutar; se cumpara/vand uncii de aur contra EUR, USD sau RON.
- beneficia de cotatii competitive bazate pe sistemul de tranzactionare Reuters, atat pentru operatiunile de schimb valutar necesare in activitatea curenta comerciala sau investitionala cat si pentru tranzactiile de hedging valutar de tipul Forward. Informatiile legate de evolutia cotatiilor din piata sunt disponibile printr-un “tool-tips” care permite urmarirea nivelurilor maxime/minime/curente inregistrate in timpul sesiunii de tranzactionare.
- constitui depozite in RON, EUR sau USD cu randamente preferentiale si maturitati personalizate. Negocierea si confirmarea prin intermediul platformei elimina necesitatea deplasarii la una dintre sucursalele Piraeus Bank Romania si intocmirii documentelor uzuale
- negocia cotatiile direct cu un trader din cadrul Trezoreriei utilizand “chat-ul‘’ in cadrul tichetului de tranzactionare.
 
Interesanta in cazul tranzactiilor valutare dar si a celor de Aur de Cont, este functionalitatea 1-click care permite realizarea instantanee a tranzactiilor. Astfel, fiecare modificare de un “pip” poate fi capitalizata de clienti, ceea ce mareste potentialul acestora de castig chiar din miscari reduse ale cotatiilor interbancare.
 
Despre Piraeus Bank Romania si Piraeus Bank Group
Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group.
In cei 10 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 187 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului.
Piraeus Bank Group este o prezenta internationala concentrata pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York.
Piraeus Bank Group are in acest moment 872 sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

 


Vezi toate anunțurile
© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord