Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 19.12.2018 12:44:46
 
Liveshop
Intra in video call cu unul dintre reprezentantii Piraeus Bank ca sa alegi produsul cel mai potrivit pentru tine!
Liveshop
Chat
Prin chat afli acum mai multe despre produsele si serviciile noastre.
Chat
Inregistrare Voice Biometrics
Pentru a te autentifica rapid si sigur, inregistreaza-ti amprenta vocala aici!
VB
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Anunțuri clienți

Ramai alaturi de noi pentru a fi la curent cu ultimile noutati

Piete de capital
Piete de capital
Platforma online
Vânzari bunuri si licitatii
Curs valutar *
Piraeus Bank 19.12.2018

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,6090 RON 4,6990 RON  
  Dolarul SUA USD 4,0380 RON 4,1290 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,0610 RON 4,1620 RON  
  Lira sterlina GBP 5,1070 RON 5,2270 RON  
  Forint HUF100 1,3980 RON 1,4880 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0680 RON 1,1050 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Primul infochiosc la care se pot plati taxe, impozite si amenzi


AFI Palace Cotroceni
Vineri 6 mai 2011, ora 10:00

Implementat in anul 2009, pentru prima data in Romania, Sistemul de Infochioscuri Inteligente a pus la dispozitia cetatenilor sectorului 6 o alternativa inovativa pentru plata taxelor si impozitelor locale. Amplasate in Centrele Comerciale mari ale sectorului, aceste Infochioscuri vin in intampinarea unei nevoi reale a cetatenilor si anume „evitarea cozilor, a aglomeratiei si a birocratiei de la ghiseul clasic”.

Faza a IIa a de dezvoltare a acestui proiect aduce ca element de noutate acceptarea la plata a amenzilor ce pot fi platite la jumatate in primele 48 de ore de la constatarea contraventiei (PLATA AMENZILOR IN 48 DE ORE).

Imbunatatirea tehnologiei folosite in acest sistem, precum si cresterea numarului de locatii in care suntem prezenti reprezinta o alta caracteristica a etapei pe care o implementam in acest moment; evitarea avariilor sau a erorilor de sistem, cresterea numarului de servicii oferite si asistenta tehnica oferita utilizatorilor reprezinta obiectivele asumate.

Plata taxelor cu cardul la Infochiosc” este un proiect initiat de Serviciul Public pentru Finante Publice Locale Sector 6 (Primaria Sector 6) si desfasurat in parteneriat cu Piraeus Bank Romania care, in calitate de banca acceptatoare, a implementat tehnologia platii cu carduri la POS neasistat si Printec Group Romania in calitate de furnizor al solutiei tehnice pentru Sistemul de Infochioscuri.

Programul are la baza o tehnologie larg raspandita in tarile din vestul Uniunii Europene, si anume tehnologia pentru Plati Neasistate (Unattended Payments) cu card bancar sau/si cu numerar, adica un terminal specializat, prin care utilizatorul interactioneaza direct cu informatia necesara in regim self-service.

Proiectul este unic in Romania si valentele sale sunt inovatoare la nivelul Europei. Procedura de plata presupune autentificarea utilizatorului prin scanarea electronica a cartii de identitate, afisarea sumelor de plata pe categorii de taxe, impozite sau amenzi, prin interconectarea cu aplicatia de calcul a taxelor si impozitelor folosita de S.P.F.P.L. Sector 6. Plata acestora, totala sau partiala, adica a uneia sau a mai multor categorii de taxe, se face folosind un POS bancar garantat si certificat conform cerintelor si rigorilor sistemului bancar si al organizatiilor procesatoare de carduri (VISA, MASTERCARD).

Pe parcursul functionarii acestui Sistem, am inregistrat un numar de peste 6500 de plati in valoare de peste 125.000 de euro la un numar total de peste 15.500 de utilizatori (vizitatori), cifre ce reprezinta aproximativ 20% din totalul sumelor colectate din platile cu cardul. Aceste cifre sunt incurajatoare, solutia promovata fiind complementara tehnologiei platii on-line, creand astfel o punte de trecere in viitor catre aceasta din urma si punand la dispozitia cetatenilor mai multe alternative de plata.

"Cel mai important proiect pe care l-am initiat inca de la inceputul primului mandat a fost acela de debirocratizare a administratiei locale. Prin infiintarea Biroului Unic, prin introducerea sistemului informatic integrat de urmarire a documentelor si mai ales prin sistemul de plati online si prin sistem infochiosc am reusit sa fim un pionier in acest domeniu. Cetatenii Sectorului 6 sunt beneficiarii unor facilitati care le permit in acest moment sa-si gestioneze timpul mai eficient, sa-si rezolve problemele mai usor si mai ales sa scape de calvarul cozilor la ghisee.  Debirocratizarea si transparenta in administratie trebuie sa ramana o prioritate. Bucurestiul este o capitala in care locuitorii ei au dreptul sa se simta ca in orice alta capitala din Uniunea Europeana, iar noi cei care am fost alesi sa conducem administrativ capitala avem obligatia sa implementam toate proiectele necesare pentru ca acest lucru sa se intample. 

Informatizarea administratiei publice locale nu este o optiune, este o obligatie! In calitatea pe care o am, de Primar al Sectorului 6, voi continua aceste proiecte si in mod cert administratia pe care o reprezint va ramane un etalon al debirocratizarii, eficientei si transparentei actului administrativ." a declarat Cristian Constantin Poteras, Primarul Sectorului 6, Primaria Bucuresti.


‘’Aceste prime terminale POS neasistate au fost implementate in Romania in premiera de Piraeus Bank si suntem incantati ca proiectul s-a bucurat de succes astfel incat alte 4 astfel de POS-uri vor fi instalate in zone cu trafic intens, unde prezenta lor este necesara. Dotate cu o aplicatie informatica prietenoasa si usor de folosit, ele sunt de fapt niste functionari virtuali care stau la dispoziția locuitorilor sectorului 6 in fiecare zi, pana la orele tarzii la care mallurile si hypermarketurile din sector sunt deschise.  Misiunea lor este de a oferi detinatorilor de card bancar confort si libertate de miscare in achitarea taxelor, impozitelor locale si amenzilor, inlaturand constrangerile presupuse de plata acestor obligatii financiare care, pentru a fi onorate, presupuneau deplasarea la sediile Serviciului Public pentru Finante Publice Locale (SPFPL) Sector 6, Bucuresti. " a declarat Mioara Georgescu, Director Dezvoltare Carduri, Piraeus Bank Romania. 


 „Ideea proiectului in sine a fost surprinzatoare in Romania – a trebuit sa detaliem fiecare aspect al solutiei care, impreuna cu avantajele mai mult decat evidente, a starnit entuziasmul beneficiarului. Doresc sa mentionez aici, in semn de apreciere, deschiderea fata de proiect si sprijinul pe care le-am intalnit la autoritatile publice din sectorul 6 al Capitalei si la banca-partener. Principala problema a fost adaptarea solutiei tehnice la cerintele legislative din Romania referitor la plata taxelor si impozitelor locale, pe care suntem mandri sa spunem ca am depasit-o cu success. Pentru fiecare dintre problemele aparute, Printec a stiut sa vina cu solutii concrete, fapt ce ne-a facut sa castigam in final statutul de “motor principal” al acestui proiect.”, a declarat Toni Cristescu, Country Manager, Printec Group Romania.


„Suntem convinsi ca extinderea, de catre Piraeus Bank, a retelei de infochioscuri ce accepta plati cu cardul va aduce un plus de confort si siguranta cetatenilor care vor face astfel de plati catre Primaria Sectorului 6, fara sa mai stea la cozi, fara sa mai depinda de programul administratiei locale, fara sa-si mai piarda din timpul liber, pentru ca vor exista mai multe locatii disponibile. Felicit Primaria Sectorului 6, Piraeus Bank Romania si Printec Group Romania pentru aceasta initiativa comuna, care usureaza viata locuitorilor sectorului si fac mai prietenoasa interactiunea acestora cu administratia locala”, a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.
 

- SFARSIT - 

 Despre Serviciului Public Pentru Finante Publice Locale Sector 6, Bucuresti 
Serviciul Public Pentru Finante Publice Locale Sector 6  este compartimentul propriu de specialitate din Primaria sectorului 6 avand ca obiect de activitate stabilirea constatarea, controlul, urmarirea si incasarea impozitelor si taxelor locale si a altor venituri, a fost infiintat in cursul anului 1999 prin H.C.L. sector 6 Nr. 5 / 1999, adoptata in conditiile alin. 2, art. 66 din Legea nr. 189 / 1998 privind finanțele publice locale, modificata si completata prin O.U.G. nr. 61 / 1998, aprobata prin Legea nr. 86 / 1999. Activitatea efectiva a inceput la 01.01.2000, prin preluarea de la Administrația Financiara a sectorului 6 din cadrul Ministerului Finantelor, a bazei de date privind platitorii de impozite, taxe si de alte venituri, care constituie surse ale bugetului local al sectorului 6.

Despre Piraeus Bank Romania si Piraeus Bank Group
Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. In cei peste 10 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 187 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.
Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului. Piraeus Bank Group este o prezenta internationala concentrata pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York.  Piraeus Bank Group are in acest moment 872 sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

Despre Printec Group Romania si Printec Group
Printec Group este una dintre companiile IT cu cea mai rapida crestere din Europa de Sud-Est. Grupul Printec ofera solutii integrate, fiind partener cu vendori de renume cum ar fi NCR, VeriFone, Talaris, Oberthur HP, Alcatel-Lucent, ECI, Comptel, PCCW, Infosys etc. Sediul Printec Group se afla in Atena, Grecia. Cu filiale in 15 tari din Europa de Sud-Est, Printec este lider pe piata solutiilor bancare si IT in regiune. Pentru mai multe informatii despre Printec Group, va rugam sa vizitati www.printecgroup.com
Cu o prezenta de peste 15 ani in Romania, Printec Group Romania este liderul pietei automatizarii tranzactiilor in domeniul financiar-bancar, avand o cota de peste 60% din sectorul de ATM-uri si EFTPOS-uri. Printec Group Romania urmeaza aceeasi strategie de grup si promoveaza aceleasi categorii de produse si servicii adresate companiilor private si institutiilor publice, cu solutii destinate urmatoarelor zone de interes: sisteme de plati electronice, automatizari ale sucursalelor bancare, solutii de securitate a informatiilor, solutii pentru retail, telecomunicatii si transport.
 


Vezi toate anunțurile
© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site folosește fișiere de tip cookies. Închiderea acestui pop-up și continuarea navigării reprezintă consimțământul pentru acceptarea acestora. Află mai multe informații Sunt de acord