Home    Despre noi    Cariere    Centru presa    Retea unitati    Contact   
Data curenta este 22.06.2018 04:48:11
 
Despre noi    
Cariere    
Centru presa    
Chat
Retea unitati
Cauta unitati si bancomate dupa judet sau localitate:Vezi harta unitati
Vezi toate unitatile
Vânzari bunuri si licitatii
Piete de capital
Piete de Capital
Platforma online
Noutati
11 mai 2018 - Piraeus Bank intrerupe temporar sistemul de carduri, ATM-uri si serviciul winbank!

14.04.2018 - Piraeus Bank intrerupe temporar sistemul de carduri, ATM-uri si POS-uri sambata dimineata!

09.02.2018 - Incepand cu 05.02.2018, Piraeus Bank va ofera un nou serviciu, depunerea de numerar la bancomatele multifuncționale.
Curs valutar *
Piraeus Bank 21.06.2018

      Cumparare Vanzare  
  Euro EUR 4,6230 RON 4,7130 RON  
  Dolarul SUA USD 3,9700 RON 4,0610 RON  
  Franc Elvetian CHF 4,0010 RON 4,1020 RON  
  Lira sterlina GBP 5,2630 RON 5,3890 RON  
  Forint HUF100 1,3890 RON 1,4780 RON  
  Zlot polonez PLN 1,0610 RON 1,0980 RON  

Istoric valutar
Curs valutar valabil la ghiseu
 
* curs de schimb valutar valabil pentru schimburile valutare efectuate dintr-un cont Piraeus Bank
Indici de referinta
Cotatii oficiale
 

Grupul Piraeus Bank

 

 


Prezentare

 

CINE SUNTEM
 
Piraeus Bank Group are sediul principal la Atena, în Grecia, și aproximativ 17.000 de angajați în sapte țări din Grecia și Europa de sud-est, furnizând o gamă completă de produse și servicii financiare pentru circa 5,8 milioane de clienți.
Fondată în 1916, Piraeus Bank a funcționat multe decenii ca instituție privată de credit, între 1975 și 1991 aflându-se în proprietatea statului elen, perioadă încheiată cu privatizarea sa, în decembrie 1991. De atunci, banca a cunoscut o dezvoltare rapidă atât ca dimensiune, cât și ca volum al activităților, fiind astăzi liderul pieței bancare din Grecia.
 
 
ISTORIC
 
Simultan cu dezvoltarea sa organică în cursul deceniilor 1990 and 2000, Piraeus Bank a realizat o serie de achiziții și fuziuni strategice, cu scopul de a-și construi o poziție puternică pe piața elenă. Astfel, în 1998 Banca a absorbit operațiunile din Grecia ale Chase Manhattan, a preluat o participație majoritară în Macedonia-Thrace Bank și a achiziționat banca specializată Credit Lyonnais Hellas. La începutul lui 1999, Banca a achiziționat Xiosbank și a absorbit operațiunile din Grecia ale National Westminster Bank Plc. În iunie 2000, Piraeus Bank a absorbit cele două bănci comerciale pe care le deținea în Grecia (Macedonia-Thrace Bank și Xiosbank). În 2002, Piraeus Bank a cumpărat Hellenic Industrial Development Bank (ETBAbank), care a fost absorbită ulterior, în decembrie 2003.
În contextul implementării strategiei sale de extindere pe piețele din Europa de sud-est și din estul bazinului Mediteranei, Piraeus Bank Group a încheiat mai întâi un acord prin care achiziționa Pater Credit Bank din România (integrată în Grup în aprilie 2000, sub denumirea de Piraeus Bank România SA). În 2005 banca a cumpărat Eurobank, din Bulgaria (redenumită Piraeus Βank Bulgaria), consolidându-și prezența pe această piață, unde activa de 12 ani. În continuare, în 2005 Piraeus a intrat pe piața din Serbia prin achiziția Atlas Bank (redenumită Piraeus Bank Beograd). În cea mai recentă etapă de extindere, în 2007 Piraeus Group și-a lărgit operațiunile la nivel internațional odată cu lansarea pe piețele din Ucraina, prin achiziția International Commerce Bank (redenumită Piraeus Bank ICB) și din Cipru, unde a înființat Piraeus Bank Cyprus prin preluarea rețelei locale de unități ale Arab Bank.
În 2012, Piraeus Bank a cumpărat partea „sănătoasă” a Agricultural Bank (doar anumite active și pasive) și a Geniki Bank, o fostă subsidiară a Société Générale. În martie 2013, Piraeus Bank a preluat operațiunile bancare din Grecia ale Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank și Hellenic Bank. În iunie 2013, Piraeus Bank a cumpărat Millennium Bank Greece, subsidiară a BCP. În aprilie 2015, Piraeus Bank a preluat o parte desprinsă din activele sănătoase ale Panellinia Bank. Aceste tranzacții sunt pași importanți către restructurarea sistemului bancar elen, pentru care Piraeus Bank a reprezentat de la bun început un pilon esențial.
Piraeus Bank a finalizat cu succes integrarea în sistemele proprii a tuturor achizițiilor bancare din perioada 2012-2015 menționate mai sus, furnizându-le astfel tuturor clienților săi o experiență bancară unică.
În decembrie 2015, Piraeus Bank a anunțat acoperirea integrală a cerințelor privind majorarea de capital, în sumă totală de 2,6 mld. euro, prin: ridicarea drepturilor de preferință ale acționarilor existenți; plata în bani; conversia datoriilor lichide în acțiuni; și aport în natură prin emiterea a 8.672.163.482 noi acțiuni ordinare, dematerializate și nominative, cu drept de vot. Noile acțiuni au fost alocate unor investitori acreditați, prin plasamente private, deținătorilor de titluri de tip „Non Transferable Receipts” în cadrul exercițiului de management al pasivelor (Liability Management Exercise) și, respectiv, Fondului Elen de Stabilitate Financiară (HFSF), în urma hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Băncii din data de 15.11.2015 și în conformitate cu deciziile Consiliului de Administrație din 20.11.2015 și 02.12.2015. În continuare, pentru a acoperi o parte din necesarul de capital, potrivit exercițiului de evaluare a activelor (Asset Quality Review) și testului de stres în condițiile scenariului advers, rezultate publicate de Banca Centrală Europeană pe 31 octombrie 2015, Banca a emis obligațiuni convertibile contingente, conform normelor legii, în favoarea HFSF și CA 36 / 02.11.2015, în sumă de 2,0 mld. euro.
Recapitalizarea Piraeus Bank a ridicat capitalul total al Grupului la 10,0 mld. euro, la finalul lui decembrie 2015. Rata capitalului comun de rangul 1 al Grupului (pro-forma, luând în calcul întreruperea operațiunilor Piraeus Bank Cyprus și ATE Insurance) a atins 17,8% la sfârșitul anului 2015, în vreme ce rata capitalului comun de rangul 1 consolidat (Basel III implementat integral) a ajuns la 16,6%. În consecință, ratele curente de capital fac din Piraeus Bank una dintre cel mai bine capitalizate bănci din Europa.
 
CE FACEM
 
Astăzi, Piraeus Bank conduce un grup de companii ce acoperă toate tipurile de activități financiare derulate pe piața elenă (este o bancă universală). Piraeus Bank beneficiază de know-how în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, în servicii bancare pentru agricultură, în sectorul creditelor ipotecare și de consum, servicii bancare pentru industriile verzi, piețe de capital și investment banking, precum și leasing și operațiuni de factoring. Banca oferă aceste servicii printr-o rețea națională de 649 sucursale și 1.917 ATM-uri, precum și prin intermediul inovatoarei sale infrastructuri de banking electronic, winbank.
La nivel internațional, Piraeus Bank Group operează prin 259 de sucursale, concentrate în special în Europa de sud-est și în estul Mediteranei. În particular, operațiunile Grupului din România se derulează prin Piraeus Bank România, cu 99 de sucursale, în Bulgaria prin Piraeus Bank Bulgaria, cu 76 de sucursale, în Albania prin Tirana Bank, cu 39 de sucursale, în Serbia prin 26 de sucursale ale Piraeus Bank Beograd, în Ucraina prin 18 sucursale ale Piraeus Bank ICB, iar în Londra și Frankfurt prin câte o sucursală a Piraeus Bank.
 
CE VALORI SUSȚINEM
 
Piraeus Bank Group beneficiază de un personal cu experiență și bine calificat. Viziunea de viitor a Grupului este dezvoltarea continuă a unei organizații umane și responsabile, în cadrul căreia fiecare angajat își pune în valoare competențele și inspirația, lucrând în echipă și cu dedicare, valorificând diversitatea și creând valoare cu fiecare acțiune. Procesele de selecție și utilizare a resurselor umane integrează criterii și o metodologie obiective, cu accent asupra acordării de respect și șanse egale. Grupul investește în continua perfecționare și dezvoltare a celor 19.000 de angajați, prin măsuri și metode inovatoare. În același timp, Grupul a creat un mediu de lucru care sprijină inovația, schimbul de idei și creativitatea și promovează spiritul de echipă. Prin modalități concrete de evaluare, Grupul se asigură că performanța oamenilor este aliniată obiectivelor sale și creează cadrul necesar pentru recunoașterea și recompensarea realizărilor atât la nivel individual, cât și la cel al echipelor. Comunicarea deschisă și sprijinul obligatoriu acordat angajaților sunt susținute și aplicate în multiple direcții și în diverse aspecte ale vieții, asigurând funcționarea unei organizații ce este deopotrivă „umană și dinamică”.
Piraeus Bank Group combină dezvoltarea businessului și responsibilitatea socială, acordă sistematic sprijin în relațiile sale cu partenerii sociali, prin acțiuni specifice, și în același timp pune un accent special asupra protejării mediului natural și a păstrării moștenirii culturale. Piraeus Bank a câștigat atât competențe, cât și cotă de piață în domeniul serviciilor bancare pentru industriile verzi, cu sucursale și produse dedicate, destinate atât companiilor, cât și indivizilor. Concomitent, Piraeus Bank Group Cultural Foundation realizează activități culturale, ca parte a politicii de responsabilitate socială corporativă a Grupului, și operează în Grecia o serie de muzee tematice, al căror număr este în constantă creștere și care pot aduce cultura de nivel înalt în regiunile rurale ale Greciei, într-o manieră eficace și eficientă.
Ca bancă sistemică a Greciei, Piraeus Bank întreprinde inițiative ce sprijină planurile solide de afaceri și evoluția economiei elene către un nou model de dezvoltare sustenabilă.
 

 

 


© Copyright 2008 Piraeus Bank. Toate drepturile rezervate.
Acest site foloseste fisiere de tip cookies. Inchiderea acestui popup si continuarea navigarii reprezinta consimtamantul pentru acceptarea acestora. Afla mai multe informatii Sunt de acord